Topraklama Ölçümü : Elektrikli cihazlar veya makineler elektrik kaçağı tehlikelerine riskine karşı gövdelerini bakır bir iletken yardımıyla toprağa gömerek topraklama sisteminin bağlanması yöntemine dayanır. Bu şekilde cihaz veya makinede elektrik kaçağı mevcutsa, temas halinde elektrik akımı dokunan kişinin elektrik akımına kapılmasını engelleyerek, direnci daha düşük olan toprak hattının üzerinden geçerek, akım toprağa akar ve böylece çarpılma tehlikesi tamamen engellenmiş olur. Elektrik topraklaması; elektrik ile çalışan makine ve cihazların olası bir elektrik kaçağı riskine karşın hayati bir tedbirdir.
Elektrik İç Tesisatı Uygunluk Belgesi : Elektrik iç tesisleri yönetmeliği, Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği ve Topraklamalar Yönetmeliği bağlamında Elektrik Tesisatı uygunluğu için yılda en az 1 defa olmak üzere tesisatın yetkili teknik personellerce denetlenerek kontrol raporunun hazırlanarak uygunluk belgesinin verilmesi zorunludur.
Paratoner Ölçümleri : Havada bulunan tüm elektrik yükünü (yıldırım) toprağa aktarmaya yarayan araçlara paratoner yani yakalama çubuğu denmektedir. Paratonerler, yüksek enerji akımlarına karşı kalkan olarak kabul edilmektedir. Ülkemiz yıllık olarak sık sık yağış alan bir bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle de mutlaka yıldırımlara karşı binaların korunması şarttır. Paratonerlerin sağlam ve beklenen şekilde çalışması amacıyla mutlaka en az yılda 1 kere yetkili kişiler tarafından paratoner kontrolü yapılması gerekmektedir. Bu zorunluluk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan kanunlarla desteklenmektedir.
Katodik Koruma Ölçümleri: İş güvenliğinin sağlanması amacıyla iş yerlerinde kullanılan cihazların periyodik aralıklarla kontrollerinin yapılması gerekiyor. Unısert bu kontrolleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleriyle aynı yetkiyle raporlayabiliyor. Meydana gelen ciddi kazaların önüne geçmek için cihaz ölçümleri muhakkak yapılmalıdır. Unısert en yeni teknolojiyle donatılmış cihazlarla çalıştığı için sizin cihazlarınıza herhangi bir zarar gelmiyor.
Kaldırma amaçlı kullanılan makinelerin kontrol edilmesidir. Bu kontroller ve kontrol süreleri makineye göre değişir. Yürüyen merdiven ve bantları, asansör, yük taşıyan araçların kontrolü 1 yıl süreyle yapılıyor. Eğer yönetmelikte farklı bir süre olarak belirtiliyorsa kontroller o süre zarfında belirtilmiyorsa yılda 1 kere yapılıyor.